Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Участь у координаційній зустрічі в рамках міжнародного грантового проекту «ALIGN»

З 14 по 18 червня 2015 року представники Сумського державного університету взяли участь у координаційній зустрічі в рамках міжнародного грантового проекту «ALIGN»(Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками) програми ЄС TEMPUS, що відбулась на базі університету ім. Адама Міцкевича, м. Познань, Польща.

Начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко та помічник ректора з питань менеджменту якості Дарина Леус виступили з доповіддю про напрацювання робочої групи СумДУ щодо врегулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками, та інших питань, які знаходяться у фокусі проекту. Зокрема, представниками СумДУ були презентовані «Інструкції щодо врегулювання балансу між результатами навчання освітніх програм та рамкою кваліфікацій».
Під час заходу Костянтин Кириченко також представив здобутки проекту ALIGN на національному рівні, окреслив подальші кроки реалізації проекту в Україні (СумДУ є координатором проекту на національному рівні).
Для довідки: головною метою проекту ЄС TEMPUS «ALIGN» є створення механізмів, що сприятимуть регулюванню балансу між навчальними програмами та національною рамкою кваліфікацій; сприяння більш ширшому розумінню ВНЗ та агентствами із забезпечення якості освіти ролі національних кваліфікаційних рамок, їх структури, а також різниці між різними видами та рівнями досягнень студентів. Термін реалізації проекту 2013 – 2016 рр.