Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Стажування викладачів ННІ ФЕМ у Словаччині

Викладачі ННІ ФЕМ Прокопенко О. В. (д.е.н., проф., завідувач кафедри економічної теорії) та Пімоненко Т. В. (к.е.н., старший викладач кафедри економіки та бізнес-адміністрування) отримали стипендію на стажування в рамках Національної стипендіальної програми Словацької Республіки. Дана програма діє з 2015 року та призначена для поліпшення обміну студентів, аспірантів, викладачів вузів і науковців, для стажування в словацьких університетах і науково-дослідних інститутах.

Так, у період із 23 лютого по 26 березня 2017 року викладачі ННІ ФЕМ пройшли стажування в університеті Матея Бела.
У рамках стажування проведено ряд зустрічей з деканом факультету економіки та менеджменту, а також завідувачами та викладачами кафедр даного факультету. На даних зустрічах викладачі ННІ ФЕМ представили здобутки СумДУ та розповіли про можливості співпраці. Слід відмітити, що колег із університету Матея Бела зацікавила діюча мотиваційна система у СумДУ.
Окрім цього, науковці ознайомились із особливістю організації навчального процесу та розроблення гнучких навчальних планів. Протягом усього стажування науковці мали доступ до бібліотеки університету та сучасних наукових баз даних, що дало можливість зібрати необхідні дані для підготовки наукової публікації. Слід відмітити, що протягом стажування було проведено ряд лекцій-дискусій, що дало можливість виокремити напрями наукових інтересів для подальшої співпраці.