Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Студенти Інституту ФЕМ СумДУ відвідали м. Київ, де пройшли короткострокове стажування на ДП «Антонов»

26 квітня 2017 року студенти Інституту ФЕМ СумДУ відвідали м. Київ, де пройшли короткострокове стажування на ДП «Антонов» з тематичною екскурсією та завітали до першого в Україні інноваційного міста – UNIT.City.

В заході взяли участь 13 представників Інституту ФЕМ, серед яких організатори – викладачі кафедри управління Мішеніна Г.А, Матвєєва Ю.А. та 11 студентів різних спеціальностей.
Тематичну екскурсію на ДП «Антонов» провела завідуюча Народним музеєм ДП «Антонов» Івасенко Людмила Євгенівна, яка ознайомила студентів з роботою підприємства та організувала зустріч з його провідними спеціалістами. Учасники заходу відвідали зали проектування, випробовувальні лабораторії, виробничі цехи, музей підприємства.
Інженер-конструктор І-ї категоріїÂ – Воропаєв Єгор Анатолійович розповів про різноманітні випробовування в аеродинамічній трубі – комплекс «АТ – 1», що забезпечує повний цикл робіт з аеродинамічного експерименту – від проектування моделей та розробок експериментального обладнання до проведення випробувань, видачі рекомендацій та висновків.
Заступник начальника відділу комп’ютерних інформаційних технологій – Пугач Ігор Борисович провів презентацію інформаційно-програмного комплексу ДП «Антонов», розповів про особливості системи проектування літаків та продемонстрував можливості програми 3D-моделювання в сфері літакобудування.
На виробництві учасники відвідин отримали можливість ознайомитися з роботою складального цеху, де сьогодні виготовляються екземпляри регіональних реактивних літаків сімейства Ан-148 і Ан-158 та ін .
На зустріч із студентами завітав радник президента ДП «Антонов», Заслужений льотчик-випробувач, герой України, к.т.н. – Олександр Васильович Галуненко, який розповів про свій професійний шлях, про складну та важливу роботу всього колективу, що створює літаки, а також подарував всім запрошеним екземпляр книги «От мечты до «МРИИ и не только…» з власним автографом. В кінці відвідин всі учасники отримали відповідні сертифікати про проходження стажування на ДП «Антонов».
Також у м. Київ студенти завітали до першого інноваційного міста України – UNIT.City. UNIT.City – це місто в місті, потенційне місце осередку креативної економіки країни. Територія з її будівлями і декоративними елементами нагадує знамениті кампуси Google, Apple і інших кремнієвих гігантів.
До складу даного інноваційного кластеру входить UNIT Factory (Ukrainian National IT Factory) -Â єдиний в Україні навчальний заклад, що працює за стандартами інноваційної французької Школи 42. В UNIT Factory навчають програмувати, працювати в команді та знаходити неординарні рішення.
Представник UNIT Factory разом із студенткою цього навчального закладу погодилися провести екскурсію, поділитися власним досвідом із студентами. Студенти відвідали бізнес-кампус, спортивний комплекс, школу програмування UNIT.Factory та пообідали в UNIT.cafe.
Представники Інституту ФЕМ СумДУ висловлюють свою вдячність за допомогу в організації навчально-тематичної екскурсії керівнику прес-служби ДП Антонов Трофимчук Оксані Юріївні та всім хто посприяв здійсненню цього заходу.
Детально про ДП «Антонов»:
Детально про UNIT.City: