Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Започаткування нової конференції – «Міжнародні економічні відносини та сталий розвиток»

5-6 травня 2017 року в Сумському державному університеті на базі кафедри економічної теорії відбулась I Міжнародна науково-практична конференція «Міжнародні економічні відносини та сталий розвиток».
Актуальна в сучасному світі тематика зацікавила студентів, провідних науковців та практиків з багатьох країн світу.
Найбільше іноземних учасників – сім студентів та директор міжнародної консалтингової компанії – приїхали до СумДУ з Польщі. Представили свої країни відомі професори з Вірменії, науковці та практики з Великої Британії, Ізраїлю та Казахстану, студенти з Афганістану, Нігерії та Індії.

Українська наукова спільнота була представлена керівниками та представниками наукових установ, професорами, молодими науковцями, аспірантами та студентами з Києва, Одеси, Івано-Франківська, Харкова та Полтави. Лідером по кількості учасників стало м. Одеса, з якого завітали вісім відомих науковців та студентів.
Гарно були представлені наукові школи університетів міста Суми. До публікації також надійшли матеріали студентів, науковців та професорів університетів Іраку, Франції, Болгарії та Білорусі.
Конференцію, присвячену пам’яті професора Олега Балацького, відкрили привітальним словом проректор з наукової роботи СумДУ Анатолій Чорноус, директор ННІ ФЕМ Тетяна Васильєва, почесний гість Людмила Балацька та голова конференції – завідувач кафедри економічної теорії, професор Академії техніко-гуманітарної в м. Бєльсько-Бяла – Ольга Прокопенко.
Гості конференції були вражені глибиною наукової дискусії, яка відбулась під час пленарного та трьох секційних засідань. Лідером за кількістю питань стала докторант Світлана Бондаренко, яка на суботньому секційному засіданні знайшла відповіді на складні питання провідних вчених та практиків в Великої Британії, Вірменії, Польщі та України.
Неабияку цікавість викликав круглий стіл, на якому учасники ознайомились з прикладами практичних бізнес-проектів для сталого розвитку, реалізованих на світовому рівні, а також із можливостями програми Горизонт 2020 для підтримки міжнародних проектів.
На семінарі, що відбувся на свіжому повітрі біля озера СумДУ, учасники конференції ознайомились з педагогічними інноваціями кафедри економічної теорії та методами стимулювання педінновацій в СумДУ, а після семінару самі взяли участь у двох імітаційних ділових іграх.
Інноваційний підхід до проведення конференції надав можливість розворушити емоційний інтелект учасників, які повернулись до своїх країн та міст з новими ідеями в науці, бізнесі та педагогіці.
Вечірній відео-конгрес, об’єднаний з вечерею, екскурсії університетом та містом, а також феєричне вогненне шоу не дозволять забути конференцію до наступного року.
Вітаємо учасників конференції та кафедру економічної теорії з новою гарною традицією! Висловлюємо щиру вдячність кожному учаснику конференції!

З фактичним розкладом роботи конференції можна ознайомитись тут images/NEWS/2017/Spring/2017 programm fact.pdf.
Триває прийом матеріалів конференції до монографії

журналу