Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Відкриття меморіальної дошки О.Ф. Балацького

11 травня 2017 року минуло 80 років від дня народження видатного вченого та педагога, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора економічних наук, професора Олега Федоровича Балацького.
Колектив ННІФЕМ ім. О. Балацького вирішив всі наукові, освітні, соціальні проекти, які проводяться в 2017 році, присвятити пам’яті Олега Балацького. І саме в день народження Олега Федоровича, за підтримки міської ради, ректорату та Вченої ради університету відбулося відкриття меморіальної дошки на будинку, в якому він жив та працював.
Перед присутніми виступили дружина Олега Федоровича, – Людмила Миколаївна Балацька, син Євген та донька Ірина. Вони подякували за увагу до пам’яті Олега Федоровича з боку керівництва міста, ректорату університету, співробітників інституту. Рішення про присвоєння імені О. Балацького одній із вулиць м. Суми, відкриття іменної аудиторії, започаткування іменної стипендії для кращих студентів, вони назвали важливими та такими, що сприяють формуванню історичної пам’яті про видатних вчених Сумщини.
Присутні на урочистому відкритті меморіальної дошки колеги теплими словами та з вдячністю згадали про свого Вчителя. Вони нагадали присутнім про наукову спадщину Олега Федоровича: започаткування першої у Сумській області спеціалізованої вченої ради, розробка та впровадження природоохоронних програм промислових підприємств та територій, оцінка економічного потенціалу окремих областей України, освітньо-педагогічні новації, що випередили час, значна роль у формуванні університетського середовища. Меморіальна дошка є символом поваги та нагадування прийдешнім поколінням про видатного земляка.