Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ЛЕКЦІЇ ОЛЬГИ ПРОКОПЕНКО В БІЛОРУСІ

В кінці травня 2017 р завідувач кафедри економічної теорії СумДУ д.е.н., проф. Прокопенко Ольга прочитала студентам, аспірантам та викладачам Вітебського державного технологічного університету лекції з предмету «Міжнародний маркетинг» в рамках договору між університетами від 10.01.2013 р.
Ольга Прокопенко представила білоруським колегам рейтингові показники СумДУ, основні досягнення університету в напрямку стимулювання наукової діяльності, поділилася своїми науковими розробками з міжнародного маркетингу і продемонструвала інноваційні ігрові форми навчання цього предмету.


За результатами викладання методичні розробки Ольги Прокопенко з проведення імітаційної гри «Міжнародний ринок (спеціалізація країн)» були впроваджені в навчальний процес ВДТУ, що підтверджено актом впровадження.Поїздка дозволила поспілкуватися і побудувати нові плани співпраці не тільки з колективом кафедри економічної теорії та маркетингу ВДТУ на чолі з її завідувачем Галиною Яшевой, але також з проректором з науки Оленою Ванкевич, деканом факультету економіки і бізнес-управління Володимиром Шарстневим, деканом факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів Іриною Семенчуковой.
Ольга Прокопенко також відвідала Зал наукових розробок і Центр адитивних технологій, укомплектований різними видами 3D-принтерів і 3D-сканерів і використовуваний в навчальному процесі сучасної спеціальності «Виробництво виробів на основі тривимірних технологій».
За результатами проведених переговорів редакційна колегія секції «Економіка» спеціалізованого журналу Республіки Білорусь «Вісник Вітебського державного технологічного університету» запрошує вчених з СумДУ до безкоштовної публікації результатів наукових досліджень.
Восени цього року очікується приїзд завідуючої кафедри економічної теорії і маркетингу ВДТУ на стажування в СумДУ. Сподіваємося також на поїздку студентів спеціальностей «Міжнародна економіка» та «Міжнародні економічні відносини» ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького в ВДТУ.