Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Академічна мобільність з університетом у місті Фоджа

Цей рік почався з величезної можливості для студентів Сумського державного університету. Кожен бажаючий міг спробувати себе в програмі міжнародної мобільності Erasmus + KA1 з університетом у місті Фоджа, Італія. Студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького Пономарьова Ганна доклала всіх зусиль, щоб отримати можливість провести один семестр в італійському університеті. Зараз вона, перебуваючи на третьому курсі спеціальності Економіка підприємства, навчається в Італії.
Університет у місті Фоджа відомий своїми програмами міжнародного обміну між студентами різних країн. Тут ви можете ознайомитись з процесом навчання, традиціями та культурою країни, з людьми та способом їх життя, та звісно ж ви можете вдосконалити комунікаційні навички, адже більшість жителів Італії не говорять англійською.
Приїхавши в Італію можна зіткнутися з деякими труднощами. Перш за все, тут немає вільного інтернету. По-друге, англійська мова не є популярною та потрібно пояснювати речі, що тобі потрібні, на пальцях. Та це не проблема, бо люди дружелюбні та завжди готові допомогти.
Тому участь у програмах академічної мобільності дають можливість відкрити стільки нового, скільки ти можеш отримати. Адже вчора ти лише студент Сумського державного університету, а сьогодні – частина великої міжнародної родини Erasmus + й всі двері відчинені перед тобою.