Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Викладачі інституту взяли участь у конференції та розпочали стажування в рамках Балтійської програми університетів

В період 22-26 жовтня 2017 року викладачі ННІ ФЕМ імені Олега Балацького Надія Костюченко та Денис Смоленніков взяли участь у міжнародній конференції «Інновації для сталого розвитку» та розпочали стажування за програмою «Освіта для сталого розвитку» в м. Каунас (Литва).

Організатори конференції – Балтійська програма університетів, Університет Академія Або (м. Турку, Фінляндія), Каунаський технологічний університет (м. Каунас, Литва).
Свої ідеї щодо використання інноваційних та активних методів навчання, а також запровадження ідей сталого розвитку у навчальний процес, представили учасники з Чехії, Беларусі, Фінляндії, Латвії, Польщі, Литви, Швеції та України. Окрім того, програма конференції була насичена низкою цікавих лекцій та тренінгів, присвячених методикам навчання в університетах з метою популяризації основних принципів сталого розвитку. Учасники долучились до участі у воркшопі з дизайн-мислення та відвідали Національний центр інновацій та підприємництва.
Стажування за програмою «Освіта для сталого розвитку» надалі буде продовжено в онлайн-режимі на базі moodle-платформи Університету Академія Або, а вже наприкінці лютого 2018 року відбудеться другий семінар в м. Рига (Латвія).
Нагадаємо, що Сумський державний університет є одним із найактивніших українських ВНЗ в Балтійській програмі університетів. Тільки за останній рік науковці та студенти СумДУ взяли участь у дослідницькому семінарі для аспірантів, тренінговому курсі «під парусами» для студентів, міжнародній конференції для студентів, міжнародній конференції для викладачів, тренінгу «під парусами» для викладачів.