Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Стажування викладача кафедри економіки та бізнес-адміністрування в Індії

У межах програми «Технічного та економічного співробітництва Республіки Індія» (ITEC) доцент кафедри економіки та бізнес адміністрування СумДУ Чигрин Олена Юріївна взяла участь у програмі стажування «Інтегрований підхід до сталого розвитку» в Інституті енергії та ресурсів, Республіка Індія, Нью-Делі.

Протягом трьох тижнів (з 27-03-2017 по 14-04-2017) учасники програми з 33 різних країн проходили навчання за тематикою сталого розвитку, основних принципів його реалізації на різних рівнях економіки. Окремі лекції були проведені на дослідницькій базі Інституту енергії та ресурсів, яка займається імплементацією нанотехнологій в сільському господарстві. Також було проведено виїзну сесію у філіалі інституту в селищі Муктешвар в Гімалаях, де реалізуються проекти щодо сталого сільського господарства.
Також у рамках програми були проведені екскурсійні тури по м. Нью-Делі та м. Агра, де учасники мали можливість відвідати найвідоміші історичні та культурні пам’ятки Індії (Тадж Махал, Кутуб Мінар та ін.).
Всі витрати пов’язані з участю у програмі (авіа квитки, проживання, харчування, навчання, екскурсійні тури) покриваються за рахунок уряду Республіки Індія. Крім того, учасникам програми надавалась стипендія та додаткові кошти на придбання наукової літератури професійного спрямування.
Участь у даній програмі дозволяє учасникам поглибити знання та підвищити рівень компетентності у професійній сфері, а також ознайомитись із культурною спадщиною Індії та налагодити міжнародні зв’язки у професійному середовищі.