Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

У СумДУ відбувся Молодіжний бізнес-форум «Молодь та Бізнес»

22-23 квітня в рамках Молодіжного бізнес-форуму пройшла Весняна бізнес-школа.
У заході взяло участь більше 100 осіб: учні 9-10 класів ЗОШ, студенти ВПТО, студенти коледжів та студенти університетів з м. Суми, Полтави, Конотопу, Ромнів, Глухова, Охтирки та представники малого та середнього бізнесу м. Суми.
Захід складався з трьох основних частин:
1. Лекторій з соціального підприємництва та стартапів. Три запрошені спікера з Одеси і Києва представили такі відомі проекти як Impact Hub Odessa, Enactus, Україна без сміття, SIXA та поділилися досвідом у соціальному бізнесі.
2. Змагання команд авторів бізнес-проектів за головний приз – участь у бізнес-акселераторі. З 12-ти поданих проектів до фіналу пройшли тільки 7. Із них 3 проекти-переможці отримали сертифікат на участь у бізнес-акселераторі. А ще 5 проектів були допущені до акселерації за фінансової підтримки команди менторів та журі.
3. Створення Бізнес-спільноти міста Суми. Підприємці дізналися про досвід створення подібних спільнот на прикладі Івано-Франківську та Одеси, а також розробили ескіз механізму функціонування Спільноти МСБ у м. Суми
Молодіжний бізнес-форум вдячний Організації студентського самоврядування СумДУ за фінансування заходу в рамках Пітчингу проектів СумДУ, Управлінню молоді та спорту СОДА, Центру соціального партнерства та соціально-відповідальним бізнесам м. Суми.