Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Міжнародне співробітництво продовжується!

В Сумському державному університеті 27-го квітня відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «STABICONsystems-2017», яка об’єднала такі напрями як: стійкий розвиток; світова торгівля в умовах глобалізації ринків; адміністрування соціальних, економічних та політичних систем; бізнес-проекти та соціальна відповідальність бізнесу; інноватика; енергоменеджмент та системи контролю енергоспоживання. На конференцію завітали колеги із Каунаського технологічного інституту в рамках співробітництва по Міжнародному україно-литовського проекту. Необхідно відмітити, що цю конференцію організовано сумісними зусиллями двох кафедр: кафедри управління та кафедри економіки та бізнес-адміністрування.

Привітали учасників конференції та урочисто відкрили її із вступним словом:
Альона Сергієнко, студентський директор ННІ ФЕМ імені Олега Балацького;
Тетяна Васильєва, директор ННІ ФЕМ імені Олега Балацького та
Леонід Мельник, завідувач кафедри економіки та бізнес-адміністрування.
Цього року конференція присвячена пам’яті Олега Федоровича Балацького, якому б виповнилося 80 років в травні. В своєму привітальному слові професор Мельник Л.Г. розказав про свій багаторічний досвід наукових досліджень в галузі економіки природокористування.
Пленарне засіданні було відкрито доповідями дослідників із Каунаського технологічного інституту (Литва): д.е.н., лектором Ліною Синевичина та к.е.н., доцентом Аурою Драксайте.
Сумський державний університет представили такі дослідники, як: д.е.н., професор Ірина Сотник, д.е.н., докторант, к.е.н Олександр Кубатко та д.е.н., професор Леонід Мельник, які розказали про новітні досягнення в галузі раціонального ресурсокористування та збереження навколишнього середовища.
В рамках роботи секцій студенти ННІ ФЕМ доповідали результати своїх досліджень, при цьому членами журі були членами НТСА ННІ ФЕМ.
По завершенню роботи секцій та підведенню підсумків були обрані найкращі доповіді. Всі учасники отримали сертифікати участі, а переможці отримали цінні подарунки – USB-флеш-накопичувачі.
Переможцями стали такі студенти:
І місце – Якушко Тетяна, група Е-32ан
ІІ місце – Шиян Андрій, гр. Е-41
ІІІ місце – Башир Лаура, гр. М.м-32ан
Вітаємо переможців та учасників конференції та бажаємо подальших успіхів в науковій діяльності!