Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Участь науковців інституту у Восьмому Санкт-Галленському форумі з управління відновлювальною енергетикою

8-14 травня науковці інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького взяли участь у Восьмому Санкт-Галленському форумі з управління відновлюваної енергетики . До складу делегації Сумського державного університету увійшли директор інституту Тетяна Васильєва, професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування ННІ БТ «УАБС» Сергій Лєонов, доцент кафедри економічної теорії Надія Костюченко та асистент кафедри управління Денис Смоленніков.

На форумі були представлені доповіді, присвячені питанням зміни клімату, використання електромобілів, стратегічної інноваційної діяльності в сфері енергетики, інвестування у відновлювальні джерела енергії. Також науковці інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького ознайомились з роботою Центру поведінкових досліджень та стартап-центру Санкт-Галленського університету.

По завершенню форуму, було проведено робочу зустріч з представниками консорціуму проекту інституційного партнерства SCOPESIZ74Z0_160564 «Підвищення енергетичної безпеки шляхом швейцарсько-українсько-естонського інституційного партнерства» , на якій було підведено підсумки співпраці та обговорені плани на майбутнє.

В ході відрядження також відбулась поїздка до міста Констанц (Німечина), де представники СумДУ відвідали Міжнародний центр з досліджень сонячної енергетики та обговорили можливості інсталяції сонячних панелей в нашому університеті.

Дворічний проект реалізується консорціумом, до якого увійшли Інститут економіки та навколишнього середовища Санкт-Галленського університету (Швейцарія), факультет економіки та бізнес-адміністрування Тартуського університету (Естонія) та Інститут фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького Сумського державного університетуІнститут фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького Сумського державного університету (Україна).