Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

На базі Конгрес-центру СумДУ відбувся фінальний етап проекту “Speaker Fest”

26 травня на базі Конгрес-центру СумДУ відбувся фінальний етап проекту “Speaker Fest”, який організовано освітянами Сумського державного університету в рамках сумісних проектів із ГО «Центр соціальних ініціатив» за підтримки Британської Ради.

Speaker Fest – це фестиваль успішних людей, на якому відомі жителі міста Суми представляють свої унікальні історії життєвого успіху. Проект має за мету позитивні зміни у місті Суми. «Наша мета – змінити сприйняття міста на місто освічених, амбіційних, талановитих людей», свідчить модератор проекту, Швіндіна Ганна. «В цьому місті постійно виникають нові можливості і є простір для розвитку».
Організація спілкування між успішними людьми та молоддю дозволить подолати бар’єри невпевненості та буде сприяти створенню сильної та вмотивованої спільноти з активною життєвою позицією.
Більше ніж 100 осіб відвідало захід, серед них були випускники та студенти декількох навчальних закладів. Крім Сумського державного університету, в залі були представники Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка, Машинобудівного коледжу СумДУ, Сумської дитячої художньої школи ім. М.Г. Лисенка, представники спортивної спільноти та інших верств.
Протягом дня, із 11-00 до 15-00 спікери вели дискусії із відвідувачами, відповідали на питання, надихали своїм прикладом. Спікерами проекту стали:
Анна Коршунова, дитяча письменниця, автор багатьох книг, серед яких «Казкове місто Суми», координатор та співорганізатор проекту костюмованої екскурсії «Я розкажу тобі про Суми».
Катерина Бурмистрова, багаторазова переможниця змагань різного рівня – від світових, європейських до всеукраїнських та регіональних змагань з вільної боротьби, чемпіон світу із вільної боротьбі.
Дашу Безкостну представила її мама, Олена, яка розказала про те, як Даша з’явилась на світ, з якими перешкодами її сім’ї довелось зіткнутися. Феномен Даші полягає в тому, що її інвалідність не зупинила її в творчому розвитку, адже із 11-літнього віку Даша пише картини і наразі є досить відомою та успішною художницею.
Олексій Назаренко, який є випускником СумДУ спеціальності «Прикладна математика» спеціалізація «Інформатика», розказав як досяг успіхів в різних сферах, так у 2013 році він став найкращим молодим підприємцем, а наразі він продовжує проектну діяльність і є координатором проектів ГО «Український освітній клуб».
Андрій Логвин розказав про свій життєвий вибір, який привів до проектування та реалізацією інженерних рішень в області альтернативної енергетики, так наприклад, пропонує виробництво та установку вітрогенераторів та сонячних батарей і т.д.
Наталя Серебрякова поділилася своїми спогадами про зміну своєї діяльності, оскільки вона починала свою кар’єру в «Данкорі», де писала про культуру та дозвілля, а згодом стала кінокритиком і тепер пише для відомих журналів, таких як Hollywood Reporter, Colt і багато інших.
Владислав Івченко розкрив свої секрети письменництва, розказавши про свої мотиви бути письменником, джерело свого натхнення, поділився спогадами про початок своєї кар’єри.
На базе Конгресс-центра СумГУ состоялся финальный этап проекта “Speaker Fest”