Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Колектив викладачів СумДУ поповнився штатним іноземним професором

31 жовтня та 1 листопада 2017 р. викладачі, аспіранти та студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького мали змогу відвідати лекцію «The Widening Concept of Clean Production» («Розширення концепції чистого (екологічного) виробництва») бельгійського науковця зі світовим ім’ям Люка Генса.
Професор багато років співпрацює з СумДУ, зокрема спільно з ним науковцями нашого вишу було видано 2 підручники. Учений вже вдесяте завітав до Сум.
У виступі Люка Хенса йшлося про сталий розвиток і його складові, нове мислення, еколого-економічні тенденції сьогодення, відповідальне підприємництво і споживання. Професор детально розглянув поняття «зеленої» та циркулярної економіки, ілюструючи свою розповідь актуальними прикладами з сучасних реалій.
Робочою мовою зустрічі була англійська. Після лекції аспіранти та студенти мали змогу поспілкуватися з професором, поставити запитання. Варто зазначити, що молодь взяла активну участь у дискусії, показавши зацікавленість глобальними екологічними, економічними та соціальними проблемами, та продемонструвавши достатній рівень знання іноземної мови.
Віднедавна Люк Хенс офіційно ввійшов до штату працівників Сумського Державного університету, тому всі, кого зацікавила тематика досліджень і доповідей науковця, ще матимуть змогу відвідати лекції професора.