Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Науковці інституту взяли участь у тренінгу, присвяченому Цілям сталого розвитку

2 та 3 листопада 2017 року викладачі та аспіранти ННІ ФЕМ імені Олега Балацького взяли участь у тренінгу «Кампанія громадської обізнаності щодо сталого місцевого розвитку в контексті цілей сталого розвитку ООН».
Перший день відбувся на базі Лабораторії ідей СумДУ, де учасники в лекційній та ігровій формах познайомились з Цілями сталого розвитку та досвідом реалізації Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Жваву дискусію викликало питання реалізації цілі 4 – «Якісна освіта», особливо в контексті реформування вищої освіти в Україні. Протягом другого дня науковці інституту відвідали смт. Липова Долина, де познайомились з керівництвом району та селища, та на власні очі впевнились в ефективності реалізації Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Найбільш вражаючим є досвід впровадження енергоефективних технологій в ГО «Липівка» на прикладі реконструкції дитячого садка та ТОВ «Завод Кобзаренка», де виготовляється енергоощадне обладнання за власними розробками.

Нагадаємо, що Сумський державний університет є одним із найактивніших українських ВНЗ-партнерів Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Студенти нашого університету неодноразова перемагали у Всеукраїнських дебатах з питань сталого розвитку громад та Всеукраїнському конкурсі наукових робіт під егідою Проекту, а чимало викладачів є співавторами колективних монографій “Місцевий розвиток за участі громади”.