Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Співробітники ННІ ФЕМ СумДУ– переможці конкурсу «Громадський проект Суми»

Співробітники навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького Сумського державного університету стали переможцями конкурсу «Громадський проект Суми», метою якого є поліпшення благоустрою міста. Команда від СумДУ розробила проект загальноміського значення під назвою «Суми майбутнього».

Ідея проекту належить директору ННІ ФЕМ Тетяні Васильєвій, співавторами є науковці Ганна Швіндіна, Денис Смоленніков, Надія Костюченко. Бюджет проекту складає близько 200 тис. грн.
Ідея проекту «Суми майбутнього» – проведення одноденного масштабного фестивалю із однойменною назвою, під час якого буде продемонстровано використання нових досягнень науки і техніки, інформаційних технологій тощо. Крім того, будуть представлені найкращі практики та ідеї з розвитку місцевої спільноти та регіону в галузях робототехніки, медицини, інженерії, програмування, біохімії, альтернативної енергетики, культури міста (майстер-класи й анімація) та багатьох інших галузей, які розвиваються, але залишаються «невидимими» для середньостатистичного споживача. Іншими словами, це багатопрофільна платформа спілкування, де будуть зустрічатися та обмінюватися досвідом виробники і споживачі наукових ідей, проектів та винаходів. Проведення фестивалю заплановано на весну 2018 року на площі біля Конгрес-центру Сумського державного університету.
Загалом на конкурс було подано 66 проектів, із них лише 18 пройшли відбір і будуть реалізовані за рахунок громадського бюджету Сум у 2018 році.
Ознайомитися детально з проектами-переможцями можна на сайті Громадського бюджету м.Суми за посиланням.