Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

В ННІ ФЕМ імені Олега Балацького започаткована серія семінарів у сфері наукових досліджень та розробок (RDI

21 травня 2018 року викладачами ННІ ФЕМ ім. О. Балацького розпочато проведення серії воркшопів, семінарів та тренінгів у сфері проведення наукових досліджень та розробок. Перші семінари були присвячені питанням покращення навичок з підготовки наукових публікацій. Заходи проводяться для студентів, аспірантів, викладачів та зацікавлених осіб Сумського державного університету.

Перший семінар на тему «Academic Writing: як писати наукові статті?» провела старший викладач кафедри фінансів і підприємництва, голова Ради з якості ННІ ФЕМ ім. О. Балацького, Юлія Шкодкіна. Учасники семінару дізнались про сучасні стандарти академічного письма за передовими практиками європейських університетів та видавництв, зокрема про модель IMRaD у структурі наукової статті, модель “Bye PA MeRCi” у структурованому абстракті тощо. Семінар було проведено за результатами участі пані Юлії у Зимовій школі для молодих дослідників “Європейські індикатори якості освітніх досліджень”, яка проводилась Українською асоціацією дослідників освіти з 28 січня по 2 лютого 2018 року.

04 червня 2018 року Денис Смоленніков, старший викладач кафедри управління, провів семінар “Наукометричні бази та вибір журналу для публікації”. В ході воркшопу було обговорено низку питань, зокрема види доступу до публікацій в наукових журналах, сучасні виклики для науковця, проект нових вимог до опублікування результатів дисертацій на здобуття наукових ступенів тощо.

Незабаром чекаємо на чергові семінари та чергові теми для обговорення. Буде корисно!