Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Фестиваль Ідей «Суми Майбутнього»

16-го червня 2018 року відбувся перший в місті Фестиваль Ідей «Суми Майбутнього», мета якого – сприяти інноваційному розвитку міста, поширенню ідей про використання нових технологій в житті містян, про досягнення в медицині, програмуванні, дозвіллі тощо, які мають покращити якість життя в місті.

На площі біля Конгрес-Центру СумДУ та в самій будівлі було розташовано понад 20 локацій, де були представлені технології 3D- та 2D-друку, змагання робототехніки, фізичні та хімічні експерименти. Жителі міста та його гості змогли відвідати лазерний тир, майстер-класи із молекулярної кухні та альтернативного кававаріння, надрукувати 3D-сувенір на згадку, познайомитися із новим стилем життя від представників йога-студії, записатися на курси китайської мови та взяти участь в майстер-класі із каліграфії. Трансформатор Тесла, безпілотний міні-автомобіль, квадрокоптер, хірургічний тренажер доповнили уявлення про технології майбутнього. Крім освітніх та наукових проектів частина локацій Фестивалю була присвячено художньому та театральному мистецтву, де відвідувачі змогли випробувати себе в якості митців. Віртуальна автошкола та майстер-класи із програмування захопили увагу дітей, які із захватом приймали в них участь. На додачу до цього відвідувачі отримали неперевершений досвід від аніматорів – живих скульптур, від участі конкурсів від різних локацій, та фут-квесту наприкінці якого учасники отримали подарунки від організаторів.
Із 14-00 почали свою роботу локації всередині Конгрес-Центру СумДУ, а саме – продовжили свою роботу майстер-класи з програмування для дітей, майстер-клас із художнього мистецтва, та Start-Up платформа. В рамках Start-Up платформи виступили спікери, які представили свої досягнення в області підприємництва, запуску та фінансування нових ідей.
Даний проект створено командою дослідників Сумського державного університету і був реалізований у рамках Громадського (партиципаторного) бюджету та за підтримки Сумської міської ради. Сума фінансування даного проекту запланована близько 190 тис. грн., при цьому виконавчим партнером за проектом став Центр дозвілля молоді.
Автори проекту – Швіндіна Ганна, Смоленніков Денис та Костюченко Надія, викладачі та дослідники ННІ ФЕМ імені Олега Балацького.
Таким чином у рамках Фестивалю поєднались зусилля представників міської влади, Сумського державного університету, підприємців міста та області, і небайдужих містян, які брали участь в Фестивалі. Всього фестиваль відвідало за приблизними розрахунками більше 600 осіб. Сподіваємось, що дана подія стане першою із багатьох наступних, та стане прикладом для подачі нових проектів громадського (партиципаторного) бюджету та втілення нових ідей і мрій.

Анонс про подію – на каналі Відікон

Звіт про подію :

Обласного канал
Трибуна