Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Представники інституту взяли участь у Регіональному Форумі «Дні сталого розвитку в Сумській області»

30 листопада 2018 року студенти, аспіранти та викладачі ННІ ФЕМ імені Олега Балацького взяли участь у Регіональному Форумі «Дні сталого розвитку в Сумській області». Захід був організований Сумським державним університет сумісно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Сумським національним аграрним університетом.

Головна тематика форуму – Цілі сталого розвитку та огляд процесу їх імплементації на міжнародному та національному рівнях. Викладачі Сумського державного університету представляли Ціль сталого розвитку № 4 «Якісна освіта». Спікерами від СумДУ на пленарному засіданні виступили проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак, помічник ректора із запровадження інноваційних технологій навчання Ірина Скляр, начальник відділу інтернаціоналізації освітньої діяльності Надія Костюченко. Модератором секції, присвяченої освіті для сталого розвитку, виступив заступник директора ННІ ФЕМ імені Олега Балацького Денис Смоленніков.
Учасники форуму обговорили актуальні питання, пов’язані з досягненням цілей сталого розвитку, можливості співпраці ПРООН та Сумщини в рамках проекту «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES), розбудову освіти для сталого розвитку територій. Представники інституту мали змогу ознайомитися з новітніми світовими та вітчизняними тенденціями і досягненнями у сфері сталого розвитку, попрацювати над практичними проектами з досягнення Цілей сталого розвитку у секціях форуму. Своїм практичним досвідом поділились голови об’єднаних територіальних громад Сумської області, науковці провідних закладів вищої освіти Сумщини. Особливу цікавість аудиторії викликала доповідь Тамари Харченко, Регіонального координатора ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в Сумській області та координатора Проекту HOUSES в Сумській області, щодо можливостей впровадження енергоефективних технологій в ОСББ за підтримки ПРООН.