Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Досвід учасників програми Erasmus+KA1

Весняний семестр 2015/2016 року студентки ННІ ФЕМ імені Олега Балацького, а саме: Чудеса Єлизавета (гр. М-42а), Якушко Тетяна (гр. Е-32а), Самофалова Ольга (гр. М-31) та Нєшева Анастасія (гр. М.м-51а) навчались в університеті Фоджа (м. Фоджа, Італія) в рамках програми Erasmus+KA1.

Учасниці програми поділились своїми враженнями від участі у програмі та навчанні в Італії зі студентами другого курсу ННІ ФЕМ імені Олега Балацького: «Для нас навчання закордоном виявилося не тільки можливістю отримати нові знання з економічних наук, але й чудовою нагодою відкрити для себе іншу культуру та отримати нові враження. Ці півроку, що ми провели в Італії, допомогли кожному розкритися як особистості, виявити приховані здібності та таланти, краще пізнати самого себе. Не зважаючи на те, що ми опинилися в зовсім чужому суспільстві кожен день проведений в Італії для нас був неповторний, сповнений яскравими враженнями та позитивними емоціями».
Дівчата відмітили, що в університеті Фоджа значний обсяг з навчального матеріалу виноситься на самостійне вивчення. При цьому до заняття студенти зазвичай готуються у бібліотеці. Вони розповіли про особливості повсякденного життя італійських студентів, відмітивши, що паралельно із навчанням усі студенти працюють, щоб мати можливість платити за нього.
Дівчата заохотили студентів приймати участь у подібних стипендіальних програмах, зазначивши, що навчання в іноземному університеті – один із найкращих шляхів розвитку корисних знань та умінь необхідних для майбутньої професії.
Дівчата дякують співробітникам ВМЗ та викладачам ННІ ФЕМ імені Олега Балацького за їхню допомогу і підтримку під час підготовки до подорожі та безпосередньо під час перебування в Італії.