Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

В СумДУ проведено семінар-нараду, присвячену запровадженню Стратегії «Smart City Sumy»

13 лютого у Конгрес-центрі Сумського державного університету проведено семінар-нараду з керівниками (директорами) загальноосвітніх навчальних закладів освіти м.Суми, присвячену запровадженню Стратегії «Smart City Sumy» та питанням забезпечення якості неперервної освіти.

Участь у семінарі-нараді взяли: міський голова Олександр Лисенко, секретар міської ради Андрій Баранов, заступник міського голови Віра Мотречко, начальник управління освіти і науки Сумської міської ради Антоніна Данільченко, директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту ім. О.Балацького Тетяна Васильєва, завідувач кафедри фінансів і підприємництва Володимир Боронос та професор цієї кафедри Вадим Александров.
Наприкінці минулого року було підписано Меморандум про співпрацю між Виконавчим комітетом м. Суми та СумДУ у сфері розробки та впровадження в місті Стратегії розвитку міста «Smart City Sumy» на період до 2027 року. Тетяна Васильєва більш детально розкрила основні етапи виконання положень Меморандуму щодо впровадження «Smart Сity Sumy», визначила реальні кроки, які вже зробив університет в цьому напрямку, окреслила напрямки участі освітян міста в роботі над запровадженням цієї стратегії та механізми залучення школярів до цієї роботи.
Вадим Александров провів майстер-клас на тему «Теорії й практики забезпечення якості неперервної освіти», в якому запропонував практичні механізми та продемонстрував програмно-педагогічні комплекси для вирішення завдань нової концепції МОН – «Нова українська школа». Також він ознайомив присутніх з основними принципами цифровізації економіки та суспільного життя, з досвідом функціонування різних міст світу за концепцією «Smart City».
За результатами проведеного семінару-наради очільником міста буде прийнято ряд відповідних розпоряджень щодо розглянутих під час заходу питань.