Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Робота над рекомендаціями щодо заохочення співучасті та соціальної залученості молоді в країнах Східного партнерства та країн-членів Європейського союзу

11 – 13 жовтня 2018 р. cтарший викладач кафедри фінансів і підприємництва Юлія Шкодкіна взяла участь у конференції “Соціальна залученість та участь молоді у регіоні Східного партнерства: поєднання досвіду у Східному партнерстві та Європейському Союзі”, яка відбувалася в Тбілісі, Грузія.

Під час конференції учасники конференції працювали у групах, обговорюючи проблеми та можливості участі та соціальної залученості молоді в країнах Східного партнерства та країнах ЄС з позиції чотирьох сфер – формальної та неформальної освіти, політики, бізнесу та економіки, громадянського суспільства та громадської участі. За підсумками засідань робочих груп учасники підготували рекомендації щодо сприяння участі та соціальної залученості молоді в країнах Східного партнерства та ЄС. Ці рекомендації були розроблені для різних зацікавлених сторін, таких як національні уряди країн Східного партнерства та країн-членів ЄС, навчальні заклади (школи, вищі навчальні заклади, заклади професійно-технічного навчання), бізнес-сектор, громадянське суспільство (громадські організації, медіа, профспілки тощо) та Європейський Союз, і були представлені на заключній сесії. Усі рекомендації, розроблені на конференції, послужать основою для формування декларації конференції, яка буде передана місцевим та національним органам, відповідальним за роботу з молоддю, національним урядам та ЄС. Конференція була організована ГО “Вірменська прогресивна молодь” (Вірменія) та Центром творчого розвитку (Грузія) у співпраці з партнерами-виконавцями з країн Східного партнерства та країн ЄС. Конференція проходила в рамках проекту “Кожен має значення!”. Проект співфінансується за програмою Erasmus + Європейського Союзу.