Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Стажування науковця ННІ ФЕМ в Ризькому технічному університеті

З кожним роком все більше науковців ФЕМ отримують індивідуальні гранти на міжнародні тренінги та наукові стажування. Так, з 15 жовтня 2018 року доцент кафедри еконономіки, підприємництва та бізнес-адміністрування, заступник директора ННІ ФЕМ з міжнародної діяльності Пімоненко Тетяна розпочала наукове стажування в рамках стипендіальної програми Уряду Латвії (Latvian State Scholarships).

Її наукове стажування присвячено питанням зеленої економіки та раціонального природокористування. Керівником наукового стажування від латвійської сторони є Тетяна Тамбовцева (Ризький технічний університет).
Так, у перші дні стажування Тетяна взяла участь у 59 Міжнародній Науковій конференції SCEE 2018. Наковці понад ніж з 10 країн (Польща, Латвія, Україна, Литва, Болгарія, Грузія, Філіппіни, Тайланд, тощо) взяли участь у роботі конференції. У рамках секційних засідань Тетяна презентувала сумісну доповідь з Чигрин Оленою на тему «Розвиток зеленого інвестування в Україні: перспективи та бар’єри». Доповідь зацікавила учасників конференції, що підтвердилось низкою питань та плідною дискусією.
Окрім цього, в рамках конференції було проведено обговорення тематики «Розуміння. Розвиток. Підтримка та Оцінка Інновацій» у форматі “World cafe”. Вчені з різних країн обмінялись досвідом, перспективами та бар’єрами розвитку інновацій в своїх країнах. У результаті було узагальнено перспективи та проблеми розвитку інновацій, а також шляхи їх вирішення.