Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Стажування викладача інституту ФЕМ в Університеті Масарика в Чехії в рамках проекту “Прогресивне управління університетом”

З 11 по 17 листопада доцент кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування, голова Ради із забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти інституту ФЕМ Чорток Юлія Володимирівна у складі делегації представників ЗВО України вивчала особливості інклюзивної освіти в Університеті Т.Г. Масарика в Чеській республіці (м. Брно). Саме в цьому закладі вищої освіти навчається найбільша частка студентів з особливими потребами (близько 26%).

В Університеті створено Центр підтримки студентів з особливими потребами (Support Center for Students with Special Needs), що є одним із найпрогресивніших у Чеській Республіці та надає всі необхідні умови для студентів з інвалідністю – 550 студентів з 32000 осіб. В центрі діє бібліотека навчальних матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля, на 3D-принтері та об’ємних зразків. Також створено всі необхідні умови для вільного пересування таких студентів кампусом університету (підйомники, автоматичні двері, ліфти, пандуси, таблички зі шрифтом Брайля тощо).