Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ПІЗНАЮЧИ СВІТ, ПІЗНАЄМО СЕБЕ!

«Світ – це книга, і той хто не подорожує, читає лише одну сторінку» (Аврелій Августин). Однак, це не про нас. У 2019 році кафедра маркетингу збагатила свою «бібліотеку» 15 книгами із Польщі, Вірменії, Чехії,

Туреччини, Німеччини, США та Великої Британії на сторінках яких можна знайти неймовірні історії про те, як ми полювали за салемськими відьмами, катались серпантиновими дорогами, гуляли вздовж європейських вуличок, грілись на теплому сонечку, а на сніданок куштували вівсянку.

Так, ми досягаємо нових вершин, насолоджуючись процесом. Протягом трьох місяців Пімоненко Тетяна Володимирівна досліджувала питання розвитку ринку зелених облігацій в Салемському державному університеті (США), що стало підґрунтям успішного захисту докторської дисертації.

На «гірському острові» Вірменії, аспіранти Ус Яна та Решетняк Ярослав разом із учасниками із України, Грузії та Вірменії удосконалювали свої навички посередництва та урегулювання конфліктних ситуацій у рамках тренінгу для тренерів.

Дещо згодом, Ус Яна долучилась до короткотермінового волонтерського проєкту «INTERCULTURE 4S» в рамках Європейського Корпусу Солідарності у м. Люблін (Польща).

Наші викладачі Люльов Олексій Валентинович, Пімоненко Тетяна Володимирівна, Сагер Людмила Юріївна, а також аспірант Боровик Олександр прийняли участь у науковій конференції в Польщі.

У свою чергу, Прошуніна Анна на власному прикладі довела, що успішно захистити диплом магістра паралельно навчаючись в університеті м. Праги (Чехія) є можливим. При цьому студентка Захарченко Дарія удосконалила рівень володіння англійською мовою на курсах мовного стажування у м. Анкара (Туреччина), а Солдатенко Дарина проживала у сім’ї англійців та навчалась у школі англійської мови протягом двох місяців у м. Лондон (Великобританія).

Аспірантка першого курсу Макерська Вікторія відправилась до м. Гамбург (Німеччина) з метою удосконалення управлінських навичок у рамках програми підготовки менеджерів Федеративної республіки Німеччини та України. Наразі, аспірантка другого курсу Рудь Марія навчається за програмою ім. Лейна Кіркланда у Польщі.

Для невгамовних не існує кордонів! Ми віримо, що подорожуючи ми не лише розширюємо власний світогляд та професійно зростаємо, а й пізнаємо себе.