Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Освітні семінари СумДУ у Зімбабве та Замбії

Все більше студентів з Африки цікавляться навчанням у СумДУ. Інтереси майбутніх студентів стосуються не тільки медичних спеціальностей, а все більше – спеціальностей економічних галузей та комп’ютерних наук.

Так можна підсумувати відрядження заступниці директора ННІ ФЕМ, асистента кафедри управління Тетяни Майбороди, яка на запрошення іноземних партнерів на початку березня 2020 відвідала столицю Зімбабве – Хараре, та друге найбільше місто Замбії – Ндола.

На кожну країну лише по 2 дні – неймовірно насичений графік для презентації СумДУ у цих країнах.

Зімбабве запам’ятався одним з найдовших робочих днів, який почався з виступу у ранковій програмі “Good morning, Zimbabwe” о 7:30 у прямому ефірі на телеканалі Zimbabwe Broadcasting Corporation. Одразу після цього – живий ефір на радіо Power FM Zimbabwe, далі – проведення презентацій СумДУ, консультації та зустрічі з батьками та студентами щодо можливостей навчання у СумДУ в офісі партнерів. Наприкінці робочого дня – зустріч з Міністром вищої освіти, інновацій, науки та технологій Зімбабве проф. А. Мурвіра, з Постійним секретарем, юридичним радником, з іншими співробітниками міністерства для обговорення можливостей спіпраці та пошуку потенційних партнерів СумДУ серед вищих навчальних закладів Зімбабве.

У Замбії протягом двох днів організатори влаштували круглі столи з батьками та студентами для надання інформації щодо програм навчання у СумДУ, відповідей-запитань щодо визнання у світі та рейтингів університету, отримання інформації про кампус, побут, умови проживання, позакласні активності, про місто Суми та життя в Україні протягом навчання.