Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Поповнення скарбниці патентів на кафедрі фінансів і підприємництва

Вітаємо та радіємо за проф. Басанцова І.В., який одержав позитивне рішення від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про видачу деклараційного патенту на корисну модель.

За результатами експертизи, проведеної відділом ДП “Український інститут інтелектуальної власності” (Укрпатент), було встановлено, що заявка щодо патенту України на корисну модель “Автоматизована інформаційно-комунікаційна система збору та моніторингу потоків фінансових даних”, відповідає вимогам ст.12 Закону України “Про охорону прав на винаходи і корисні моделі”.

Розроблена корисна модель присвячена системі збору та моніторингу потоків фінансових даних, яка забезпечує перехід на більш ефективну систему розрахунків та фінансового контролю з метою усунення корупційних схем.

Басанцов Ігор Володимирович – д.е.н., професор кафедри фінансів і підприємництва, який викладає дисципліни пов’язані з аудитом та фінансовим контролем у рамках спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування”:

(1) бакалаврська програма “Фінанси та облік в підприємництві”

(2) магістерська програма “Фінанси і аудит в підприємництві”