Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Студенти ННІ ФЕМ отримали іменні стипендії!

Цієї осені відбувся традиційний відбір найкращих студентів для отримання іменних стипендій 2019/2020 навчального року. В підсумку стипендіатами стали наступні студенти ННІ ФЕМ.

Стипендіатом іменної стипендії голови Сумської обласної державної адміністрації стала студентка 4-го курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Солодова Єлизавета. Вона гідно представила Сумський державний університет у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Економічна аналітика та статистика» та отримала диплом третього ступеня.

Стипендіатом іменної стипендії Голови Верховної Ради став студент 3-го курсу спеціальності «Менеджмент» Ковалевський Микита. Микита має понад 8 наукових публікацій, у тому числі англійською мовою, є членом Вченої ради СумДУ, експертом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, є співавтором Стратегії розвитку міста Суми до 2030 р, має авторитет та користується повагою, у відносинах з колективом.

Стипендіатом іменної стипендії Президента України став студент 4-го курсу спеціальності «Менеджмент» Котюк Роман. Роман є автором понад 5 наукових публікацій, підготував наукову роботу, з якою прийняв участь у конкурсі студентських наукових робіт і виборов перемогу у першому турі. Роман є членом групи волонтерів СумДУ, в якій виконує соціально відповідальні функції.

Студенти поділилися своїми секретами успіху та дали поради майбутнім стипендіатам.

Розкажіть про Ваше враження під час отримання стипендії.

Роман: Коли я подавав документи, то особливо не розраховував на що-небуть, і, навіть, забув про це. Звісно, коли мені повідомили про отримання стипендії, я був здивований і радий.

Ваші поради майбутнім стипендіатам.

Микита: Якщо колега запитає в мене поради, як здобувати перемоги у буденних справах, я процитую Романа Шеремету, професора економіки університету Кейс Вестерн Резерв (США), який сказав: «Формула успіху досить проста: умови, талант і наполеглива праця» Щодо себе скажу щиро: моя заслуга дуже мала, мені просто пощастило. Так, мені пощастило із середовищем – друзями, родиною, викладачами.

Ваші побажання студентам ФЕМу.

Роман: Як це не дивно, але я думаю, що навчання не головне (Посміхається). Головне створити добрі відносини з людьми, використати можливості, які надаються (наприклад, програми обміну) і намагатися постійно розвиватися. Це мій ідеал студентського життя!

Навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького вітає своїх студентів, пишається ними та бажає подальших визначних успіхів!