Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Горизонти проєкту Жана Моне: Лекція професора Л. Мельника в Харківському національному університеті міського господарства (ХНУМГ) ім. О.М. Бекетова

27.10.2020 д.е.н. Леонід Мельник, професор кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування СумДУ, директор НДІ Економіки розвитку МОН і НАН України прочитав лекції (онлайн) «Майбутнє в світлі сучасних промислових революцій: Досвід ЄС і практика України».

Слухачами були викладачі кафедри підприємництва та бізнес-адміністрування ХНУМГ ім. О.М. Бекетова та студенти Інституту економіки та менеджменту. Лекції були прочитані в рамках гранту ЄС Жана Моне, керівником якого є проф. Л.Г. Мельник «Законодавчий, економічний та соціальний перехід ЄС до сталого суспільства в межах Індустрії 4.0 та 5.0» (619997-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR). На лекціях піднімалися актуальні питання та виклики, які пов’язані з ходом сучасних промислових революцій: Industries 3.0, 4.0, 5.0.

Лекції були зустрінуті з великим інтересом і викликали жваву дискусію, зокрема з приводу змісту та перспектив реалізації П’ятої промислової революції.