Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Стратегічна сесія національного агентства із забезпечення якості вищої освіти: працюємо на всі фронти

Доцент кафедри маркетингу Артем Артюхов, як член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, 28-30 жовтня прийняв участь у семінарі (стратегічній сесії), присвяченому розбудові внутрішніх систем забезпечення якості у ЗВО.

Основна мета семінару – обговорення рекомендацій із забезпечення внутрішніх систем якості вищої освіти та вдосконалення стратегії Національного агентства, яка враховуватиме діяльність щодо впровадження відповідних рекомендацій вже завтра.

Цікаво, що такий вид дискусій дав результат і в інших напрямках:

– визначення сучасних викликів і проблем у сфері забезпечення якості вищої освіти в Україні;

– обговорення проєкту методичних рекомендацій щодо вдосконалення систем внутрішнього забезпечення якості вищої освіти: дискусія та внесення пропозицій;

– особливості застосування критеріїв оцінювання освітніх програм.

Стратегічна сесія відбулась у межах проєкту «Сприяння підходам, заснованим на верховенстві права та правах людини, в системі вищої освіти», що впроваджується Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Національним агентством та Міністерством освіти і науки України.

За результатами семінару Артемом Артюховим напрацьовано низку рекомендацій щодо вдосконалення освітньої програми «Маркетинг» на всіх рівнях вищої освіти, а також визначено напрями підготовки до майбутньої акредитації докторської програми з маркетингу.