Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Новий проєкт з міжкультурних комунікацій та лідерства для студентів СумДУ від заступниці директорки ФЕМ

З 4 по 11 грудня за підтримки Центру освіти впродовж життя та Департаменту молоді та спорту Сумської обласної адміністрації у Конгрес Центрі СумДУ відбувся проєкт «Міжкультурні комунікації та лідерство: діалог для успішної співпраці». 4 сесійні семінари були розроблені та проведені Тетяною Майбородою – викладачкою кафедри менеджменту імені Олега Балацького, заступницею директорки ННІ ФЕМ з питань координації співпраці з іноземними інституціями та по роботі з іноземними студентами.

Учасники: українські та іноземні студенти з Замбії, Нігерії, Туреччини, Гани, Анголи, Намібії та Індії, які навчаються за різними спеціальностями: медицина, менеджмент, право та міжнародні економічні відносини.

Це був справді захоплюючий досвід, адже студенти отримали нові знання в галузі міжкультурних комунікацій та лідерства, зустріли нових друзів та здобули нові навички щодо побудови успішного діалогу в інтеркультурних командах. Така робота створює ще більше синергії, ефективного спілкування та взаємного розуміння, адже так ми зосереджуємо увагу більше на нашій подібності, ніж на відмінностях.

Окрім того, такі проекти та семінари сприяють формуванню лідерів, які зможуть згуртовувати світ та спільноту міста Суми та Сумського державного університету, а також сприятимуть побудові взаєморозуміння в нашому міжкультурному середовищі.